Вердер окупира второто място в Бундеслигата след победа в пряката битка за него срешу Херта. Домакините от Бремен надделяха с 3:1 и станаха най-близкостоящият до хегемона Байерн отбор, което си е достатъчна награда в германския шампионат. 

Мартин Харник и Милош Велкович дадоха комфортна преднина на домакините преди почивката, но малко след нея Джавайро Дилросун намали за берлинчани. В средата на втората част Макс Крузе от дузпа оформи крайния резултат и подсигури трите точки за тима си. 

А мачът на "Везерщадион" започна перфектно за Вердер. Още в 11-та минута Мартин Харник се разписа с може би най-лесния си гол в кариерата. Тогава след едно центриране от пряк свободен удар Николас Мойсандер беше изпуснат и подаде топката на 2-3 метра от голлинията за австриеца, който беше оставен да стреля спокойно от двама защитници - 1:0. 

Шест минути по-късно Харник наниза и още веднъж топката в мрежата, но поапдението му беше отменено заради засада. Малко след това пък удар на Дейви Клаасен от близка позиция профуча над вратата и статуквото се запази само с гол аванс за тима от Бремен. 

До почивката натискът на домакините не секваше, но Клаасен на няколко пъти, Харник и дори Тео Гебре-Селасие изпуснаха възможности да удвоят. Един от редките шансове за Херта преди почивката се откри пред Ведад Ибишевич, но и босненецът не беше точен. 

Така се стигна до 45-та минута, когато най-после крепостта на берлинчани рухна за втори път. Тогава Нури Шахин центрира перфектно от корнер, намери Милош Велкович в наказателното поле и той с глава прониза мрежата за 2:0. При този резултат дойде и почивката. 

Малко след почивката обаче Херта се върна с пълна сила в мача. Ведад Ибишевич пусна пас наляво към Джавайро Дилросун, който си повде топката почти до аутлинията. Въпреки това холандецът реши да стреля от почти нулев ъгъл и мушна топката в 20-сантиметровото пространство между вратаря на Вердер и страничната греда, за да намали на 1:2. 

Домакините обаче продължиха да са по-агресивни и да търсят гола, но отново Харник и Клаасен пропуснаха. Все пак те си подпечатаха успеха в 66-та минута, когато Марвин Платенхарт направи дузпа, а от 11-те метра Макс Крузе беше безпощаден за крайното 3:1. 

До края на мача успехът на Вердер можеше да стане и дори по-убедителен, но Максимилиан Егщайн и Юя Осако пропуснаха. В крайна сметка това изражение на резултата беше достатъчно за успеха и домакините взеха трета победа от пет мача в Бундеслигата. Това им отрежда актив от 11 точки и второ място. Херта е с точка по-малко на третата позиция.