Отборите на Кьолн и РБ Лайпциг не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 1:1 в двубой от петия кръг на германската Бундеслига. Срещата беше изпълнена с много емоции след няколко ключови намеси на ВАР и отмяна на попадения  и за двата тима.

Иначе Антони Модест изведе „козлите“ в 53-ата, но Амаду Айдара донесе точката за „биковете“ в 71-ата минута.

Първата добра ситуация бе на сметката на домакините, когато Онджей Дуда стреля силно от воле, но топката се отби от дясната греда на Петер Гулачи.

В 17-ата минута Доминик Собослай стреля отлично от фал пред наказателното поле, но Тимо Хорн отрази.

„Козлите“ отбелязаха попадение в 37-ата минута, когато Антони Модест бе изведен в отлична позиция, но вместо да стреля той подаде успоредно към Собослай, който се разписа. Попадението обаче разгледано със системата ВАР и стана ясно, че и двамата играчи са били в положение на засада и голът бе отменен.

В началото на втората част отново Антони Модест отбеляза, но за втори път в срещата попадението беше отменено заради засада.

В 53-ата минута обаче Модест вече даде аванс на домакините, макар че отново ВАР трябваше да се намесва. Този път обаче то бе зачетено – 1:0.

РБ Лайпциг изравни в 65-ата минута, когато Кристофър Нкунку преодоля няколко бранители на Кьолн, след което топката попадна във Емил Форсберг, който се разписа. За пореден път в срещата обаче ВАР се намеси и попадението бе отменено.

Резултатът обаче наистина беше изравнен в 71-ата минута, когато Амаду Айдара успя да засече центриране след корнер на Собослай за 1:1.

В минутите до края играчите на Джеси Марш бяха по-активни и търсеха победата, но не намериха пътя към второ попадение.

С тази победа Кьолн се изкачи до шестото място в класирането с 8 точки, а РБ Лайпциг е едва 13- и с едва 4. В следващият кръг играчите на Щефан Баумгарт ще гостуват на Айнтрахт, а РБ Лайпциг ще приеме Херта.