Ръководството на Кьолн се е свързало със защитника Биргир Верстрате, за да му потърси обяснение за интервюто, в което той разкритикува целия клуб за трите положителни случая на коронавирус.
 
Клубът от Рурската област обясни, че Верстрате е дал фалшива информация и е създал невярно впечатление относно мерките за безопасност на тренировките на отбора в интервю за белгийската телевизия VTM. 
 
Очаквано защитникът се покая днес за казаните думи пред клубния сайт на клуба.
 
 "Това беше едно интервю от емоции, а трябваше да се свържа с нашия лекар и той щеше да отговори на въпросите ми. Не исках да обвинявам отговорните органи или клуба", заяви Ферстрате.
 
Белгийският бранител каза онзи ден, че двама негови съиграчи и физиотерапевтът са потвърдени с COVID-19 и му е трудно да се фокусира върху футбола, тъй като  приятелката му е изложена на висок риск поради предишно сърдечно заболяване.
 
"Искам всички да са здрави преди отново да играем футбол. Тренираме в две групи и момчетата бяха изключително близко до мен. Тестът беше направен в четвъртък около 16 часа, а преди това постоянно бяхме заедно - от 9 до 15 часа. Във фитнеса работихме заедно, тренирахме заедно. Тестът в четвъртък не показа, че съм положителен и затова ще има друг тест", каза Верстрате пред VTM. 
 
Тримата с положителен резултат от теста веднага бяха подложени на карантина, която ще продължи 14 дни.
 
Докторът на тима Пол Клайн защити работата по случаите и заяви, че тренировките на играчите с отрицателен тест са възможни поради мерките за хигиена за предотвратяване на инфекции при групово обучение, а и никой не е влизал в продължителен контакт със заразените.