Юлиан Нагелсман безспорно е най-горещото име сред младите треньори в Европа. Няма как да бъде по друг начин, след като на възраст от едва 30 години Нагелсман вече трета година води успешно отбор в Бундеслигата в лицето на Хофенхайм.

В интервю пред "Плейбой" младият специалист говори за две много тежки събития, мотивирали го да поеме по треньорския път.

Когато е на 20 години, Нагелсман губи своя баща. Човекът, който е в основата на футболната му кариера, умира. "Баща ми инвестира в мен толкова много, всички пътувания за тренировки, цялата подкрепа. Исках това да донесе плодове. Въпреки че него вече го няма."

По същото време тежка контузия в коляното слага край на мечтата на Нагелсман за професионална кариера. "Беше много тежък период. Двете неща се случиха в период на може би 5 месеца. Разбира се, бих искал да не го бях преживявал, но колкото и тъжно да беше, ми помогна да израсна като човек", споделя Нагелсман.

Той решава да остане във футбола и да започне треньорска кариера. След успешно завършване като бакалавър по треньорство, работи като помощник на Томас Тухел във втория отбор на Аугсбург. След още няколко различни престоя, започва работа в треньорския щаб на Хофенхайм. А след уволнението на Хууб Стевенс през 2016, пое тима и го спаси от изпадане.

Настоящият му договор с Хофе е до 2021, но към него интерес има от грандовете Байерн и Борусия Дортмунд.