Айнтрахт Франкфурт нанесе първа загуба на Унион Берлин в Бундеслигата. В мач от 8-ия кръг "орлите" се наложиха с 2:0 у дома над "железните". Точни за успеха на своите бяха Марио Гьотце (12) и Йеспер Линдстрьом (42). В 68-ата минута Рандал Коло Муани беше изгонен. 

Унион остава начело във временното класиране със 17 точки, въпреки поражението. Айнтрахт е пети с три точки по-малко. 

Срещата започна много силно за домакините, които поведоха в 12-ата минута. Тогава Коло Муани изведе Гьотце сам срещу вратаря на "железните" и бившият германски национал не сбърка - 1:0. 

В 42-ата минута отбраната на Унион сбърка, което позволи на Линдстрьом да се озове на стрелкова позиция и датският футболист матира Фредерик Рьонов за втори път. 

В 68-ата минута Коло Муани получи втори жълт картон, поради което напусна терена и остави своите с човек по-малко. Столичани обаче не успяха да се възползват от това и допуснаха първо поражение за сезона в Бундеслигата. 

В друг мач от кръга Фрайбург победи Майнц с 2:1 у дома. Още в 3-ата минута Михаел Грегорич даде аванс на домакините, а в 43-ата минута Даниел Кофи-Киере удвои. В началото на второто полувреме Аарон Мартин върна Майнц в мача, но гостите нямаха сили за нещо повече. 

С успеха Фрайбург се изравни по точки на върха във временното класиране с Унион - двата отбора имат по 17. Майнц е с 11 точки на 10-о място.