Ако някой не бе разбрал, че Унион Берлин е специален отбор, то със сигурност го разбра след историческото влизане на тима в Първа Бундеслига.

Пламенните фенове на отбора изпълниха терена на "Старото лесничейство", а неподправената им радост трогна футболни привърженици от целия свят.

А купонът на самите футболисти също премина нетрадиционно. Защото преди да се качат на традиционния открит автобус, играчите прекараха два часа на кораб, който ги откара по река Шпрее.

Футболистите бяха на кораба Виктория, но не бяха сами в реката. Придружаваха ги два ферибота, както и 30 по-малко моторни лодки.

Настроението беше уникално и по брега, където се бяха насъбрали още много привърженици.

А всичко за купона издава мнението на звездата Себастиан Полтер. "Спомням си краят на мача и половин час след това, после не си спомням. В някой момент около 6 часа съм се прибрал вкъщи с приятели и с някои други хора. Вчера празнувах в кръчма с фенове."

Оттам насетне празненството се пренесе на стадиона, където 60 хиляди литра бита и 20 хиляди братвурста очакваха 28504-те фена, заели места по трибуните и още няколко хиляди на паркингите пред стадиона.