Байер Леверкузен записа силна победа като гост, надвивайки Волфсбург с 3:0 в мач от 19-ия кръг на германската Бундеслига. „Аспирините” играха феноменален тактически мач, който им донесе добрия успех. Иначе Кай Хавертц даде аванс на гостите в 45-ата минута, когато бе точен от дузпа. В 62-ата пък Кевин Фоланд удвои актива на Байер, а Юлиан Брандт оформи крайния резултат в 88-ата минута.

Треньорът на домакините Бруно Лабадия пък освен загубата, ще трябва да се лиши от услугите на Адмир Мехмеди, който бе заменен принудително в 27-ата минута от Юсуф Мали. С победата пък Байер се доближи максимално до „вълците” и вече заема деветото място в Германия с 27 точки, а Волфсбург е с едно място по-нагоре и точка повече в актива си (28).

В друг шеметен мач пък Хофенхайм срази с 4:2 Фрайбург като гост на неговия „Шварцвалд Щадион”. Жоелинтон даде аванс на Хофе след 19 минути игра, а Холер изравни в 42-ата. Андре Крамарич отново поведе тима от Зинсхайм напред в 59-ата, за да направи резултата 3:1 за Хофе в 72-ата. Нийдерлехнер върна надеждите на Фрайбург в 77-ата, намаляйки резултата, ала Керем Демирбай сложи точка на спора с гол в 85-ата минута.

Така Хофе се настани на шестото място с 28 точки, а Фрайбург остана 13-и с 21 пункта.

24 снимки

В друг мач пък Борусия Мьонхенгладбах удари гостуващия Аугсбург с 2:0. Головете паднаха късно в мача, като първо в 44-ата Йонас Хофман изпусна дузпа за „жребците”, но Оскар Вендт поведе Борусия в 78-ата, след което Патрик Херман оформи крайното 2:0 с гол в третата минута от добавеното време на срещата.

17 снимки

В последния ранен съботен мач Майнц 05 грабна успеха срещу Нюрнберг с 2:1.