Вижте интересната класация, която предлагаме на вашето внимание. Топ 10 на най-добрите Лиги в световен план.

10 снимки

10. Австралийски футболна лига - в нея участват 18 отбора, а интересът към надпреварата е повече от голям.

9. Бундеслига - футболната лига на Германия, винаги предизвиква сериозен интерес, в своеобразната класация се нарежда на деветото място, в нея играят отбори като Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд, оборотът, който се прави е огромен, а интересът от зрителите е огромен.

8. PGA - без играта голф накъде? Закономерно влиза в класацията.

7. Индийска крикет лига - в Индия играта крикет е на почит, а местната лига влиза в класацията под №7.

6. Формула 1 - един от най-отличаващите се моторни спортове, който намира място в подреждането. В САЩ НАСКАР заема доста добро място сред феновете, но в тази класация влиза Формула 1. Винаги предизвиква сериозен интерес, финансовият оборот е повече от солиден, а едни от най-добрите пилоти се състезават там.

5. НБА - без Лигата на Извънземните няма как да се мине. Най-добрите баскетболисти в най-добрата световна лига. В НБА са играли такива баскетболисти като Майкъл Джордан, Лари Бърд, Меджик Джонсън, както и други легендарни играчи.

4. НХЛ - хокейната лига на САЩ и Канада също намират място в класацията, няма как да не сте чували имената на Сидни Кросби и Алекс Овечкин, а има и други.

3. MLB - Major League Baseball в Америка си е направо институция, която се нарежда на почетната стълбичка.

2. NFL - американското ръгби заема второто място в класирането

1. Висшата лига на Англия - най-доброто първенство в света е футболната английска Висша лига. Най-добрите футболисти, най-доброто първенство, финансов оборот за стотици милиони евро.

В класацията не успяха да влязат, но също заслужават внимание - Наскар, Ла Лига, UFC, както и турнирите от Големия шлем в тениса.