На 3 ноември легендарният германски нападател Герд Мюлер навърши 75 години. Този негов рожден ден бе различен от всеки друг. Мюлер, който е смятан за един от най-великите футболисти на планетата, страда от тежка деменция, която го мъчи в последните пет години.

„Той бавно си отива и напуска този свят”, заяви съпругата му Уши Мюлер в трогателно интервю. Тя допълни, че здравословното състояние на бившия футболист е много лошо.

ГАЛЕРИЯ

„Той обикновено лежи в леглото си и спи почти през цялото време. Рядко се събужда. Прекрасно е, когато отвори очи, макар и само за няколко минути. Може да мига или да отговаря на въпроси. Понякога гледаме телевизия заедно, въпреки че не разбира нищо”, сподели Уши пред Bild.

“Сега ситуацията е много по-лоша заради коронавируса. Той принадлежи към рисковата група и сме много ограничени. Няма никакви посещения. Преди година беше съвсем различно. Можех да го взема и да отидем за сладолед. Герд бавно се сбогува и заминава за друг свят. Спокойна съм, защото знам, че не страда”, допълни тя.