Шалке 04 завърши при равенство 2:2 срещу домакина Аугсбург в среща от 11-ия кръг на германското футболно първенство.

Така "кралскосините" от Гелзенкирхен продължиха негативната си серия на 27 поредни мача без победа в Бундеслигата, като са вече само на 4 мача от черния рекорд в елита на Тазмания Берлин от 31 поредни срещи без успех от сезон 1965/1966.

Момчетата на Мануел Баум бяха много близо да спечелят за първи път в шампионата от 17 януари, но късен гол ги лиши от радостта.

Двубоят започна с тежка травма на Март Ут от гостите, който пострада сериозно след сблъсък с Феликс Удохай,а срещата беше прекъсната за около десет минути за оказване на медицинска помощ на играча на Шалке 04.

Домакините поведоха в 32-ата минута, когато Суат Сердар отклони в собствената си врата центриране на Даниел Калигиури от фаул от ляво.

Гостите изравниха след грешка на Карлос Груесо в 52-ата минута. Колумбиецът направи лош пас назад право към Бенито Раман, който от 15 метра преодоля Рафал Гикевич за 1:1.

Две минути по-късно Аугсбург остана с човек по-малко. Флориан Нидерлехнер удари с ръка в лицето Салиф Сане при борба за висока топка и получи втори жълт и червен картон.

Шалке 04 бързо се възползва от числения си превес и след малко повече от час игра стигна до обрат. Насим Бужелаб вкара отблизо след асистенция от дясно на Сердар.

Гостите се виждаха победители, но в третата минута на добавеното време Марко Рихтер изравни с глава след центриране от ляво на Михаел Грегорич.

Шалке остана на дъното с 4 точки, а Аугсбург е десети с 13.