С дейното участие на Робърт Левандовски Байерн Мюнхен разплака домакините от Шалке 04 във втория кръг на Бундеслигата и победи с 2:0. Така Байерн записа втори пореден успех, а Левандовски вече има 4 гола, докато за Шалке 04 това бе второ поражение от началото на сезона.

Гостите нанесоха своя удар в 81-ата минута, когато Левандовски беше изведен зад гърба на защитата на съперника от Хави Мартинес и полякът този път не пропусна с удар под гредата от около 15 метра. Във втората минута на добавеното време Левандовски изработи и второто попадение за баварците, като пусна към младия Йосуа Кимих, който оформи крайното 2:0.

Гостите продължиха традицията и записаха 12-и пореден мач без поражение в Бундеслигата срещу Шалке от декември 2010 година насам.

Баварците контролираха събитията на терена в началните минути, но домакините постепенно изравниха играта и в 19-ата минута стигнаха до първото по-добро положение, когато Леон Горецка стреля с глава след подаване в наказателното поле от ляво, но ударът му беше блокиран пред голлинията от Дейвид Алаба.

Байерн пропусна най-доброто си положение пет минути по-късно, когато Томас Мюлер проби по дясното крило и пусна отличен пас към непокрития Роберт Левандовски, но от 12-13 метра полският нападател засече край край целта.

В 38-ата минута новото попълнение Евген Коноплянка нахлу от ляво в пеналта и върна топката пред вратата от аутлинията. Вратарят Мануел Нойер в първия момент не се намеси добре и топката отскочи към Клаас-Ян Хунтелаар, но опитът за шут на холандеца беше спрян с шпагат от Алаба на границата на малкото наказателно поле.

Шалке започна амбицирано и след почивката. В 56-ата минута при контраатака на домакините Хунтелаар стреля силно от 25 метра, но Нойер докосна топката с върха на пръстите, след което тя се отби от напречната греда.

В средата на втората част Байерн упражни натиск, но така и не стигаше до чисти ситуации, а домакините се отбраняваха добре и използваха всяка възможност за контраатаки.

В 72-ата минута гостите стигнаха до добро положение. Артуро Видал пусна към непокрития Дъглас Коща фронтално на границата на наказателното поле, но бразилецът стреля неточно.

Две минути по-късно Левандовски направи пропуска на мача, след като от 3-4 метра на празна врата засече с крак от въздуха над гредата подаване на Алаба от ляво.

След гола си в 81-ата минута Левандовски пропусна да реши всичко малко по-късно, след като отблизо не намери целта след отличен пас на Коща, но пък в добавеното време влезлият като резерва на мястото на Ренато Санчес Кимих не сгреши и така Байерн победи с 2:0.