Отборът на Борусия Дортмунд се класира за финала в турнира за Купата на Германия след успех с 3:0 в полуфинала срещу Херта Берлин.

Попаденията за Борусия реализираха Гонсало Кастро в 21-ата, Марко Ройс в 75-ата и Хенрик Мхитарян в 83-ата минута.

Гостите от Дортмунд не оставиха съмнения в превъзходството си и заслужено си осигуриха двубой с шампиона Байерн Мюнхен за трофея в надпреварата. Тимът на треньора Томас Тухел бе без един от асовете си Пиер-Емерик Обамеянг, който се възстановява от травма.

Борусия Дортмунд поведе в средата на първото полувреме, след като Гонсало Кастро намери топката извън наказателното поле и без замисляне отправи силен шут, реализирайки за 1:0. Само пети минути по-късно Марко Ройс можеше да удвои, но изпрати топката далеч над вратата.

Адриан Рамос също пробва мерника си в 32-ата минута, но норвежкият вратар на Херта Руне Ярстейн отрази опасния удар.

В самия край на първото полувреме и домакините стигнаха до изгодна ситуация, но Йенс Хегелер не успя да преодолее стража на Борусия.

След почивката Хенрик Мхитарян на два пъти застраши вратата на Херта, а в 68-ата митута Рамос получи с чудесен пас и стреля, но пропусна златна възможност за попадение.

Само две минути по-късно и Мхитарян пропиля нов шанс за втори гол на Боресия Дортмунд, след като отново Руни Ярстейн се оказа непреодолим.

Гостите от Боруся обаче бяха решени да си осигурят по-комфортен аванс и увеличиха натиска си, което им донесе второ попадение в 75-ата минута. Шинджи Кагава пусна към Марко Ройс, който от близко разстояние вкара за 2:0. Нови три минути по-късно Илкай Гюндоган, който влезе като резерва също можеше да се разпише, но вратарят на Херта се намеси навреме.

Третият гол за дортмундци падна в 83-ата минута, когато Хенрик Мхитарян реализира след асистенция на Марко Ройс и направи резултата 3:0 за гостите, с което Борусия подпечата класирането си за финала в турнира за Купата на Германия.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS