Отборът на Щутгарт спечели с 2:1 в домакинството си на Аугсбург в двубой от 32-ия кръг на германската Бундеслигата. По този начин „швабите“ сложиха край на негативната си поредица от четири поредни загуби.

Резултатът беше открит в 11-ата минута, когато се разписа Филип Фюрстер. Халфът получи добро подаване от централния нападател Саша Калайджич и от около 10-12 метра шутира, като не остави шанс на вратаря Рафал Гикиевич за 1:0.

До почивката Аугсбург натисна и имаше няколко отлични възможности да израни, но с отлични намеси се отчете стражът на домакините Фабиан Бредлоу.

Резултатът все пак беше изравнен в 59-ата минута. Гостите организираха бърза контраатака, при която на точното място се оказа Флориан Нидерлехнер, който се разписа с глава малко пред голлинията за 1:1.

„Швабите“ обаче стигнаха до победата в 74-ата минута. Тогава звездата на тима Саша Калайджич успя да се намъкне между двама бранители на Аугсбург и с глава превърна в гол чудесно центриране на северномакедонеца Дарко Чурлинов.

С този успех Щутгарт вече има 42 точки и се намира на комфортното девето място. Срещата имаше далеч по-голямо значение за гостите от Бавария. Поражението ги оставя 13-ата позиция с 33 точки, като са много близо до опасната зона и ще са част от битката за оцеляване. До края на шампионата остават два кръга след настоящия.