Щутгарт се наложи с минималното 1:0 като гост над Аугсбург в мача от 23-ия кръг на Бундеслигата. Така домакините допуснаха втора поредна загуба в първенството, след като в миналия кръг отсъпиха с 0:2 на РБ Лайпциг. 

За “швабите” пък това е втори пореден успех и първи при гостуване от началото на сезона. Единственото попадение реализира Марио Гомес в 27-ата минута на срещата.

Трите точки дойдоха в много добър момент за Щутгарт, като отдалечиха тима от зоната на изпадащите. “Червено-белите” се изкачиха с една позиция в класирането и вече са 13-и с 27 точки. Аугсбург е осми с 31.

“Швабите” откриха резултата в 27-ата минута. Ерик Томи стреля от пряк свободен удар, но прати топката право в стената. Марио Гомес овладя кълбото след рикошета и отправи нисък удар от границата на наказателното поле, който попадна в долния десен ъгъл за 1:0.

В 38-ата минута гол на Михаел Грегорич се разписа, но голът му бе отменен заради засада, която бе потвърдена от ВАР. 

Минута преди края на първата част отново се наложи намесата на системата за видеоповторение. "Швабите" поискаха дузпа, след като Марио Гомес се строполи на тревата около границата на наказателното поле. Видеоповторенията обаче показаха, че нападателят сам се спъва в тревата и нарушение срещу него няма.

В 68-ата минута Сантяго Аскасибар пропиля отлична възможност да удвои резултата. Той стреля добре от движение, насочвайки топката под напречната греда, но опитът му беше отразен от Марвин Хитц.

Домакините продължиха да атакуват и в 76-ата минута Даниел Гинчек с лекота съперник в наказателното поле и стреля към вратата, но опитът му завърши малко встрани от дясната греда.