Отборът на Щутгарт се класира за 1/4-финалите на Купата на Германия, след като победи с 2:0 Борусия Дортмунд. 

Щутгарт - Борусия Дортмунд

източник: Sofascore

В 20-ата минута Марсел Забитцер бе близо до гола, след като стреля от границата на наказателното поле. Топката обаче срещна напречната греда и не влезе във вратата на домакините.

Четири минути след това стражът на "жълто-черните" блесна със страхотна намеса, която лиши Дениз Ундав от гол. Той стреля с глава от точката на дузпата, но Грегор Кобел се намеси чудесно.

Салих Йозджан опита късмета си с далечен изстрел, който обаче бе разочароващ и прелетя високо над напречната греда.

В добавеното време на първата част Атакан Каразор бе намерен на ръба на пеналтерията и той стреля към долния ляв ъгъл на противниковата врата. Отново обаче Кобел успя да спаси.

В 52-ата минута Серу Гираси бе близо до гола, след като овладя пас в наказателното, но не отправи най-добрия удар и топката се озова право в ръцете на вратаря на Борусия.

Gulliver/GettyImages
14 снимки

Три минути след това обаче нападателят на "швабите" не остави шансове на Кобел и с изстрел в долния десен ъгъл успя да се разпише и да даде преднина на домакините.

В 60-ата минута Борусия Дортмунд отговори. Никлас Фюлкруг намери Биное-Битънс, който имаше лесната задача да добави топката в мрежата. Радостта на гостите обаче продължи кратко, тъй като попадението беше отменено заради засада.

Десет минути след това Кобел се отличи с още едно добро спасяване, след като Гираси стреля с глава, но в центъра на вратата.

Щутгарт нанесе решителния си удар в 78-ата минута. Силаш стигна до чудесно подаване и отправи прецизен удар в десния ъгъл на вратата. Този път стражът на гостите не успя да се намеси.