Отборът на Шалке постигна ценна победа с 3:2 при гостуването на Аугсбург в последен двубой от 10-тия кръг на Бундеслигата. За домакините точни бяха Даниел Байер и Алфред Финбогасон, докато за "кралскосините" вкараха Озан Кабак, Амин Арит, като автогол си отбеляза и Щефан Лихщайнер. 

През първото полувреме на срещата липсваха големите положения, като може би първата сериозна възможност беше превърната и в попадение. Макрус Рихтер напредна по десния фланк, след което намери Даниел Байер на границата на наказателното поле и той реализира за 1:0 в 38-та минута с фин удар в горния ляв ъгъл на вратата на гостите. 

В добавеното време на първата част Шалке изравни, без на практика да е отправил точен удар. След центриране на Амин Арит Щефан Лихщайнер имаше нещастието да си забие топката в собствената врата, за да изравни резултата. 

В началото на втората част баварският тим отново поведе. В 60-та минута Бастиян Ошипка спря центриране на Финбогасон с ръка и след проверка на видео-асистент реферите беше отсъден 11-метров наказателен удар. Зад топката застана именно исландският национал, който не сбърка, за да направи резултата 2:1. 

Момчетата на Дейвид Вагнер обаче не се отказаха да търсят успехя в мача и се добраха до геройски обрат. В 71-та минута Даниел Калиджури центрира от свободен удар и на точното място беше Озан Кабак, за да изравни резултата за втори път в мача. 

Десет минути по-късно "кралскосините" ликуваха с победен гол. След грешка при разиграването на Аугсбург Амин Арит открадна кълбото, премина един защитник и преодоля Томаш Кубек, за да направи цифровото изражение на 3:2. 

По този начин Шалке излезе на 6-та позиция с актив от 18 точки. Аугсбург, от своя страна, е 16-ти със само 7 пункта.