Шалке 04 и Унион Берлин завършиха при равенство 1:1 в последния мач от 4-ия кръг на Бундеслигата. По този начин „кралско сините“ подобриха с малко представянето си и може да се каже, че имаше ефект от назначението на новия треньор Мануел Баум, след като в предишните три двубоя не спечелиха нито точка.

След нулево първо полувреме гостите откриха резултата в началото на втората част. В 55-ата минута Кристофър Тремел центрира в наказателното поле, където Марвин Фридрих засече с глава.

Постепенно домакините упражниха натиск и това даде резултат в 69-ата минута. Омар Маскарел центрира от ъглов удар на близката греда, където Гонзало Пасиенсия засече неспасяемо във вратата на Унион Берлин. До края на двубоя Шалке притисна съперника си, но повече попадения не се стигна.

Със спечелената точка „кралско сините“ заемат предпоследната 17-а позиция с актив от една единствена точка, докато столичани са на 10-ата позиция с пет пункта. В следващия кръг Шалке ще има трудното изпитание да гостува на Борусия Дортмунд в първото издание през сезона на дербито на Рур.