Два от големите съперници в Бундеслигата Шалке 04 и Борусия Дортмунд завършиха при резултат 2:2 в двубой от 29-я кръг на немското първенство. Така Борусия се отдалечи на 7 точки от лидера Байерн Мюнхен, но държи уверено втората позиция с 68 точки. Това бе едва пето равенство за тима, воден от треньора Томас Тухел, който удължи серията си на 12 мача без поражение в Германия.

Тухел обаче бе дал почивка на някои от основните играчи в състава, за да ги запази за реванша от четвъртфиналите в Лига Европа срещу Ливърпул.

Отборът на Шалке 04 пък е седми във временното класиране с 45 точки в актива си и продължава битката за място, даващо право на европейско участие следващия сезон.

След нулево първо полувреме Борусия повеждаше на два пъти, но домакините от Шалке успяха да изравнят. Шинджи Кагава и Матиас Гинтер бяха точки за дортмундци в 49-ата и 56-ата минута, а за Шалке 04 се разписаха в 51-ата Лерой Сане и от дузпа в 66-ата Клаас- Ян Хунтелаар.

Иначе още през първото полувреме Борусия можеше да поведе, след като в 21-ата минута Мориц Лейтнер стреля опасно, но ударът му бе блокиран. Две минути по-късно Кристиан Пулишич напредна чудесно и стреля, но пропусна.

Домакините на свой ред имаха шанс в 33-ата минута, когато Лерой Сане стреля не лошо, но край дясната греда, а в 40-ата бившият играч на Лудогорец Жуниор Кайсара напредна и също пробва мерника си, но прати топката вляво от вратата.

След почивката гостите от Дортмунд успяха бързо да поведат в 49-ата минута след като Мориц Лейтнер намери Шинджи Кагава, а японецът вкара страхотен гол за 1:0 за Борусия.

Само 2 минути по-късно обаче Лерой Сане се възползва от грешка на Борусия и изравни за 1:1.

На стража на Шалке 04 Ралф Фарман му се наложи да спасява вратата си след удар на Хенрик Мхитарян в 53-ата минута. Нови три по-късно пак гостите излязоха напред в резултата с гол на Матиас Гинтер, който вкара с глава.

Радостта на „жълто-черните“ обаче пак бе кратка, след като бе отсъдена дузпа за нарушение на Сократис Папастатопулос, която Хунтелаар превърна в гол и изравни за 2:2.

До края Шинджи Кагава и Пиер-Емерик Обамеянг имаха изгодни ситуации за попадение, но така и не успяха да отбележат, а двата тима разделиха по точка.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS