Англия е родината на футбола, но в историята си има само една световна титла. Тя идва на родна земя през 1966 година след финал с Германия, а решителният гол е един от най-легендарните в историята на Световните първенства. Джеф Хърст стреля мощно, топката удря напречната греда и пада около голлинията като и до днешен ден никой не е сигурен, дали голът действително е редовен.

Хърст реализира хеттрик в този мач и моментално се превръща в легенда на английския фтбол. Само че 52 години след знаменития финал, става ясно, че при различни обстоятелства Хърст е можело да играе за другия отбор във финала!

За първи път бившият нападател разкри това, което винаги е предполагал - че най-вероятно има германски корени. Според него семейството на майка му идва от Германия, където е живяло с фамилията Блик.

"Това е нещо, което не съм споделял пред обществеността. Защото не съм сигурен, дали ще бъде прието добре в тази страна", споделя Хърст.

Той е роден през 1941 година и израства в годините след Втората световна война. А по това време германските корени са нещо, което се крие от хората.

Е, след толкова време Хърст споделя за първи път своите догадки, които ще бъдат изследвани. Генетичен тест ще отговори на въпроса, дали действително семейството на майка му Евелин е германско.

"Спомням си, че чух затова за първи път, когато бях още много млад и това име Блик остана в моето съзнание. Затова сега се надявам, че изследванията могат да потвърдят моите мисли."

Англичаните реагирата с хумор на любопитната новина. "Дейли Експрес" написа: "Боже, Джеф Хърст е германец!" Към материала има и снимка с Хърст, който гледа въпросително и държи фланелка на националния отбор с номер 10 и името "Хюрст".