Отборите на Херта Берлин и Хановер 96 завъртяха нулево равенство в последен мач от 30-ия кръг в германската Бундеслига. Хиксът не спомага по никакъв начин за „старата госпожа” от Берлин, който остава 11-и с 36 точки, но поне спря серия от пет поредни мача, които губи в шампионата.

Точката за Хановер 96 пък праща отбора на 99% във Втора Бундеслига за новия сезон. Отборът е закотвен на дъното с 15 точки, а четири кръга преди края на кампанията изостава на 12 от 15-ия Шалке 04, който заема последната позиция, която със сигурност ти гарантира място и догодина в елита на Германия. Това за „96” означава, че на практика трябва да се надяват на пълно крушение от „кралскосините” и същевременно отборите пред тях – Нюрнберг и Щутгарт, също да допускат само загуби.

Иначе срещата на „Олимпиащадион” в Берлин бе интересна, като пръв шанс да удари имаше Хановер чрез Хендрик Вайдандт, ала ударът му с глава премина встрани от левия страничен стълб. В деветата минута пък Марко Груич стреля от границата на наказателното поле, но защитник блокира удара.

Второто полувреме също бе двуостро, като Флоран Муслия на два пъти можеше да изведе Хановер, но пропуски за Херта направиха Ондрей Дуда и Саломон Калу.

В следващия кръг Хановер 96 приема Майнц 05, а Херта гостува на Айнтрахт Франкфурт. Ако Хановер 96 изпадне, това ще значи, че отборът ще преустанови 17-годишното си участие в най-елитното ниво на футбола в Германия, като последният сезон, в който „96” се подвизава във Втора Бундеслига е през 2001/02.