Байерн Мюнхен постигна престижна победа с 3:2 над Челси в контрола, играна на Националния стадион в Сингапур, която бе част от турнира Интернешънъл Чемпиънс Къп.

До този момент баварците бяха загубили с дузпи от Арсенал и с 0:4 от Милан в Китай, но срещу „сините“ от Лондон изтриха лошите впечатления от двубоя срещу „росонерите“ и постигнаха успех, дошъл главно заради страхотните първи 30 минути, в които момчетата на Карло Анчелоти реализираха и трите си гола.

Челси на свой ред бе спечелил с 3:0 първата си проверка срещу Арсенал, но нямаше толкова положителни емоции срещу германския колос. И двамата италиански треньори Карло Анчелоти и Антонио Конте дадоха шанс за изява на доста от своите играчи, а най-любопитното име на терена определено бе това на Алваро Мората, който влезе в игра през второто полувреме и направи неофициален дебют за новия си отбор.

Над всички обаче бе капитанът на Байерн в този мач Томас Мюлер, който продължава да демонстрира чудесна игра в подготовката и реализира два гола.

Първото попадение обаче определено имаше изненадващ реализатор – бразилецът Рафиня, който в 6-ата минута получи пас от Франк Рибери и стреля от далечна дистанция. Това сюрпризира Тибо Куртоа, който позволи топката да влезе във вратата му.

6 минути по-късно Рибери проби перфектно отляво и с много техничен прехвърлящ пас намери Мюлер в наказателното поле, а капитанът на баварците реализира с отличен изстрел от въздуха.

Малко след това Рибери направи нов супер пас към Хамес Родригес, който обаче не успя да уцели вратата от удобна позиция.

В 27-ата минута Мюлер реализира втория си гол с рядко виждан от него изстрел извън наказателното поле, който изненада Куртоа.

В края на първото полувреме Челси заигра по-добре и в самия му край Маркос Алонсо реализира първи гол за английския шампион.

През второто полувреме отново Хамес не успя да реализира от удобни позиции, пропускайки да увеличи аванса на своя отбор. Давид Луис пък уцели десния страничен стълб за Челси.

Многото смени повлияха на темпото на игра, а 5 минути преди края на мача Миши Батшуай реагира добре в наказателното поле и успя да засече топка, преминала през купа от играчи за крайното 2:3.