Байерн Мюнхен бързо се върна на победния път в Бундеслигата, като надигра навън с 3:1 Аугсбург в последен мач от 21-ия кръг на германското първенство. Преди баварското дерби целият отбор на шампиона излезе с фланелки в подкрепа на получилия поредна тежка травма Холгер Бадщубер, като наставникът Хосеп Гуардиола не я свали в течение на целия двубой.

Мачът донесе поредните два гола в сметката на Роберт Левандовски, който вече еднолично оглави листата с голмайсторите на шампионата. Полякът вече има 21 попадения, което е с едно повече от големия му съперник за приза – Пиер-Емерик Обамеянг от Борусия Дортмунд.

Срещата много бързо постави Аугсбург в позиция „партер“. Още в 15-ата минута Ариен Робен се спусна отдясно и комбинира с Томас Мюлер пред себе си. Германецът пусна ниско подаване към точката на дузпата, където Роберт Левандовски овладя с гръб, получи място да се обърна и с диагонален шут откри резултата – 1:0.

Седем минути по-късно отново полякът бе на голова позиция. Този път подаването го намери на границата на наказателното поле. Нападателят стреля на сантиметри покрай лявата греда.

В самия край на полувремето Дъглас Коста можеше да прибави нов гол за баварците, като вратарят Марвин Хиц се постара доста, за да отрази.

След почивката тимът на Хосеп Гуардиола продължи да действа със същата лекота и в 62-ата минута дойде и вторият гол. Гостите осъществиха светкавична контраатака, при която Тиаго Алкантара не се забави с извеждащото подаване между централните бранители. Левандовски се отскубна сам срещу вратаря и изчака търпеливо, преди със залъгващо движение да го свали на тревата, а после да стреля над него за 2:0.

Байерн направи преднината си класическа в 78-ата минута след поредната асистенция на Дъглас Коста през сезона. Бразилецът буквално постави кълбото на крака на Томас Мюлер, който отблизо нямаше право на пропуск – 3:0.

Четири минути преди края на редовното време Гуардиола получи и повод да скастри играчите си. Александър Есвайн проби леко по фланга и успя да намери Раул Бобадия пред вратата, а таранът без проблем прониза Мануел Нойер с шут в долния ляв ъгъл – 3:1.

Байерн е лидер в германското първенство с 56 точки, като има аванс пред втория Дортмунд. Аугсбург от своя страна заема 14-о място с 21 точки, като шест точки го делят от опасната зона.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS