Байер (Леверкузен) постигна трудна победа с 2:0 в гостуването си на Волфсбург в мач от 27-ия кръг на Бундеслигата. Двете късни попадения за играчите на Херардо Сеоане бяха дело на появилия се като резерва едва в 81-ата минута бразилски полузащитник Паулиньо.

От своя страна “вълците” също не успяха да се възползват от своите възможности - в 17-ата минута Лукас Нмеча се освободи по великолепен начин, но ударът му бе блокиран от Лукас Храдецки. Само пет-шест минути по-късно и Максимилиан Арнолд стреля опасно от фал, но отново стражът се намеси добре.

Двата тима имаха по две по-сериозни положения през първото, когато Амин Адли и Сердар Азмун не успяха да се възползват от добрите положения открили се пред тях.

През втората част двата тима сякаш все по-рядко успяваха да излизат на стрелкови позици и не представиха кой знае колко интересни ситуации. Именно когато сякаш двубоя отиваше към разделяне на точките, гостите все пак достигнаха до гол. Индивидуален изблик на класа от Паулиньо в 86-ата минута, когато бразилецът премина през няколко играчи на Волфсбург, след което стреля отлично в десния долен ъгъл на Павао Първан за 1:0.

Второто попадение за “аспирините” дойде дълбоко в добавеното време, когато отличен пробив на Демирбай завърши с отлично центриране в наказателното поле, а там оставеният напълно необезпокояван Паулиньо се разписа с глава за 2:0. С тази победа Байер (Леверкузен) събра 48 точки и се върна в топ 4, където измести от третото място РБ (Лайпциг). От своя страна Волфсбург е 12-и с 31 точки.