РБ Лайпциг победи Айнтрахт Франкфурт с 2:1 в директен сблъсък за зона Шампионска лига в среща от 22-ия кръг на германската Първа Бундеслига. Тимо Вернер в шестата и Емил Форсберг в 40-ата минута бяха точни за „биковете“ през първото полувреме, а след почивката едно попадение за гостите върна Джибрил Соу в 61-ата минута, което обаче се оказа недостатъчно.

Още в самото начало на срещата Марсел Халстенберг пропусна да отбележи рано-рано след силен удар.

Лайпциг обаче съумя в шестата минута да стори това и да поведе в резултата. Лукас Мело направи грешка в защита, след като загуби топката, което позволи на Емил Форсберг да изведе отлично Тимо Вернер, а нападателят остана сам срещу Кевин Трап и реализира а 1:0.

Домакините нанесоха втори удар пет минути преди почивката. Този път Форсберг се разписа, а Вернер му асистира.  След добра атака за Лайпциг германецът пусна добра топка в наказателното поле на Айнтрахт и шведското крило вкара за 2:0.

През втората част Айнтахт върна едно попадение. В 61-ата минута Аурелио Бута подаде добре и Джибрил Соу се разписа с удар с десния крак.

Пет минути по-късно Йеспер Линдстрьом пропусна да изравни, след като Янис Бласвич спаси сигурен гол.

До края на мача и двата тима имаха възможности, но резултатът остана непроменен.

С този успех Лайпциг е четвърти в класирането с 42 точки, на четири от първия Борусия Дортмунд, докато Айнтрахт остава шести с четири точки по-малко. В следващия кръг „биковете“ имат гостуват именно на „вестфалци“, а „орлите“ също ще пътуват за сблъсък с Волфсбург.