РБ Лайпциг не срещна особени трудности срещу Байер Леверкузен и го победи с 3:0 на своя "Ред Бул Арена" в среща от 11-ия кръг на германската Бундеслига. 

Домакините вкараха едно попадение през първата част и две през втората и така изпревариха шампиона Байерн Мюнхен (20 т.) във временното класиране.

Резултатът бе открит от Юсуф Полсен в 27-ата минута след техничен удар над вратаря на съперника. През втората част домакините стигнаха до още един гол дело на десния краен бранител Лукас Клостерман.

В края на срещата смените на Хайко Херлих промениха настроението на Байер. Леон Бейли отправи силен шут от пряк свободен удар в 76-ата минута, но Гулаши изби в корнер. В 83-ата Юлиан Бранд стреля от дистанция, но и този път стражът на домакините бе на място. До попадение за гостите обаче така и не се стигна, а Лайпциг се възползва от това.

5 минути преди края на срещата Юсуф Полсен вкара и второто си попадение в срещата след нова груба грешка в отбраната на съперника.

След този успех РБ Лайпциг събра 22 точки и вече е 3-ти, на 5 точки от лидера Борусия Дортмунд, който снощи сътвори страховит обрат над Байерн Мюнхен (3:2) и задържа върха в шампионата. Леверкузен остава 13-ти с 11 т.

РБ Лайпциг - Байер Леверкузен 3:0

1:0 Юсуф Полсен 27'

2:0 Лукас Клостерман 68'

3:0 Юсуф Полсен 85'