Третият в Бундеслигата РБ Лайпциг се интересува от таланта на нидерландския гранд Аякс Сонте Хансен. Класиралият се за четвърфиналите на Шампионската лига германски тим иска да привлече младият нападател и желае да направи инвестиция в бъдещето.

17-годишният Хансен играе в младежкия тим на Аякс, към който се присъедини през 2013 година. Той реализира три попадения и направи също толкова асистенции в десет мача за младежката формация на Аякс. Талантливият нападател има и един мач за първия тим на нидерландския гранд, записвайки 13 минути при победата с 6:1 над Адо Ден Хааг.

По време на Световното първенство за юноши до 17 години през 2019 година Хансен стана голмайстор на турнира с шест попадения. РБ Лайпциг са харесали нападателя заради неговата игра в система с повече притежание на топката, на каквато залагат всички отбори на Аякс. Именно това е и философията на треньора на германците Юлиан Нагелсман. Договорът на Хансен с Аякс изтича през 2021 година. За тази цел през това лято РБ Лайпциг ще се опита да го закупи за около седем милион евро.

Освен немският клуб, интерес към нападателя проявяват още Манчестър Сити, Ювентус, Милан и Интер.