Отборът на РБ Лайпциг продължава към втория кръг на Купата на Германия след убедителна победа над втородивизионния Зандхаузен с 4:0 като гост. Това бе и първи официален мач за новия наставник на „биковете“ Джеси Марш.

Сребърните медалисти от миналия сезон в турнира отбелязаха по две попадения в двете полувремена. През първата част се разписаха Уили Обран в четвъртата и Амаду айдара в 45-ата минута.

Кристофър Нкунку в 60-ата и Доминик Собослай в 81-ата минута оформиха крайния резултат през второто полувреме.

Gulliver/GettyImages
34 снимки

Отборът на Байер Леверкузен също не срещна трудности при гостуването си четвъртодивизионния Локомотив Лайпциг и го надигра с класическото 3:0. Интересното бе, че това също бе първи официален мач и за новия наставник на „аспирините“ Херардо Сеаоне.

С две попадения се отличи Карим Демирбай, който първо откри в петата минута от дузпа, а след това оформи и крайния резултат в 87-ата минута. Между тях се разписа и Карим Белараби в 14-ата минута.

Gulliver/GettyImages
26 снимки

Щутгарт пък разгроми с 6:0 нискоразредния БФК Динамо, докато Аугсбург преодоля Грайфсвалд с 4:2. Хановер пък се справи с Нордерщед след победа с 4:0.

Изненада обаче поднесе третовизионният Оснабрюк, който отстрани изпадналия от Бундесригата Вердер Бремен след успех с 2:0. Българският младежки национал Илия Груев-младши беше в групата на Вердер за двубоя, но остана на резервната скамейка през всичките 90 минути.

По-късно днес, от 21:45 часа, третодивизионният Веен приема носителя на трофея Борусия Дортмунд. Срещата можете да я проследите на живо по DIEMA SPORT 3, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA.