Борещият се за оцеляване в Бундеслигата победи РБ Лайпциг с 2:1 в мач от 30-ия кръг на германското първенство.

Двата тима изиграха равностойно първо полувреме, в което не си отбелязаха попадения.

Домакините стартираха отлично втората част и в 46-ата минута откриха резултата. Янес-Килиан Хорн центрира в наказателното поле, където Йонас Хектор бе най-съобразителен и отблизо с глава откри резултата.

Гостите се активизираха в следващите минути и в 59-ата минута успяха да възстановят равенството. Амаду Айдар овладя добре, след което с неспасяем удар в левия ъгъл изравни.

Но радостта на възпитаниците на Юлиан Нагелсман бе кратка. Минута след изравнителното попадение „козлите“ отново поведоха. Ондрей Дуда подаде към Йонас Хектор, който от границата на наказателното поле с хубав изстрел в долния ляв ъгъл реализира второто си попадение в мача.

Дълбоко в добавеното време на два пъти Джъстин Клуйверт бе близо до изравнителното попадение, но младият нидерландец не успя да намери целта.

Със спечелените ценни три точки Кьолн остава на 17-ата позиция в Бундеслигата, но се изравни по точки с Херта – по 26. От своя страна РБ Лайпциг е втори с 61, но до голяма степен с тази загуба връчи титлата в ръцете на Байерн Мюнхен.