Отборът на Падерборн взе безценна победа с 2:1 при домакинството на Айнтрахт Франкфурт в последен двубой от есенния дял на германската Бундеслига. 

Двубоят започна по фантастичен начин за Падерборн. Още в 9-та минута Абделхамид Сабири получи топката на около 30 метра от вратата, напредна и реши да пробва мерника си, за да вкара сензационен гол в лявата скоба на вратата на Феликс Видвалд. 

В края на първата част авансът на домакините беше удвоен. Кай Прьогер центрира с много силна на задната греда от свободен удар вдясно от вратата на Айнтрахт. На точното място се оказа централният защинтик Себастиан Шонлау, който заби кълбото за втори път зад безпомощния Видвалд. 

През втората част момчетата на Адолф Хютер се активизираха и стигнаха поне до почетно попадение. След хубава комбинация по левия фланг Н'Дика центрира успоредно на вратарското поле, където таранът Бас Дост беше точен за крайното 2:1. 

Така Падерборн записа едва третия си успех от началото на кампания и остана закотвен на последната позиция в таблицата с 12 пункта. Пропадането на Айтрахт, от друга страна, продължава, като това беше 7 пореден мач без победа в Бундеслигата, като в тази серия се включват и цели 6 поражение.