Четири години след изпадането си Падерборн се завърна в Бундеслигата. Тимът спечели промоция от Втора Бундеслига, въпреки че днес загуби с 1:3 гостуването си на Динамо Дрезден. Трети с равен брой точки (57) остана Унион Берлин, който завърши 2:2 при визитата си на Бохум, който доигра мача с човек по-малко. Падерборн ще последва Кьолн в елита, благодарение по-добрата си голова разлика.

Голямото разочарование остава за Хамбургер ШФ, който ще продължи да играе във Втора Бундеслига и през следващия сезон, след като финишира четвърти с 56 пункта, след като в последните пет мача записа три поредни загуби. Поражения, които изхвърлиха северняците от борбата им за моментално завръщане в елита на германския футбол.

Унион Берлин ще продължи да мечтае, след като му предстои плейоф за промоция срещу 16-ия в Бундеслигата - Щутгарт. Победителят ще бъде определен в два мача на разменено гостуване. 

Дуисбург и Магдебург пък са двата тима, които ще продължат "живота си" в Трета Бундеслига, докато Инголщадт ще играе плейофен мач срещу третия тим в долната дивизия - Веен.