В 74-ата минута на мача си срещу Бешикташ РБ Лайпциг вече бе знаеше, че отпада от Шампионската лига. И въпреки това 42 558 зрители на "Ред Бул Арена" изпаднаха в екстаз. 

Причината бе, че в игра влизаше момчето, което олицетворява чудото на РБ Лайпциг - Доминик Кайзер.

29-годишният халф влезе в игра на мястото на Кевин Кампъл и се превърна в първия футболист, който играе с екипа на един отбор от Регионаллига (четвърто ниво на германския футбол) до най-високата сцена - Шампионската лига.

Кайзер е истинска легенда на "биковете". Той преминава в отбора през 2012 от втория тим на Хофенхайм и е основна фигура в последователните промоции в Трета, Втора и Първа Бундеслига. Към момента той вече има 164 мача, с които е играчът с най-много мачове за отбора.

РБ Лайпциг ще играе в Лига Европа

"С удоволствие бих поиграл малко повече мачове. Но въпреки това съм щастлив. Навремето дойдох в отбора заради целта Шампионска лига. Когато влязох, опитах да се насладя на момента. Феновете са страхотни към мен."

Въпреки това обаче бъдещето на Кайзер не е сигурно. Откакто отбора е в Бундеслигата, той се превърна в резерва с епизодични появи, а договорът му изтича през лятото и е възможно тогава приказката на Кайзер с Лайпциг да приключи.

"Ситуацията ми не е добра. Затова се замислям как ще продължа. Но засега изглежда така, че и през пролетния полусезон ще бъда тук", допълва полузащитникът.