Хофенхайм бе на път да направи сензация срещу Баейр Мюнхен в мача от 20-ия кръг на Бундеслигата, но опитът на наставника на баварците Юп Хайнкес си каза думата. До 12-ата минута Хофе водеше с 2:0, но от 21-ата минута започна стремглавият обрат на действащите шампиони, който доведе до крайното 5:2.

Любопитна статистика се появи във връзка с резултатната среща и тя далеч не е свързана с играчите, с головете или нещо такова. Акцентът този път пада върху двамата души, които стоят край тъчлинията – Юп Хайнкес и Юлиан Нагелсман. Разликата в годините между двамата специалисти се оказа най-голяма в Бундеслигата. Точно 42 години, от позицията на които опитният 72-годишен Хайнкес успя да обърне събитията в своя полза.

Отделно, още по-любопитен е фактът, че Хайнкес е прохождал в треньорството точно 8 години преди раждането на Нагелсман.

Младият специалист се появява на този свят на 23 юли 1987 година и след като прекратява кариерата си през 2008 година, от 2016-а неизменно води Хофе.

Хайнкес може да се похвали с изключително богата визитка като наставник. Започва през 1979 година в Борусия Мюнхенгладбах, където работи до рождената година на Нагелсман (1987-а), в последствие има няколко етапа в Байерн Мюнхен, работи още в Атлетик Билбао, Айнтрахт Франкфурт, Тенерифе, Реал Мадрид, Шалке 04 и Байер Леверкузен.