Кариерата на Адемола Лукман в РБ Лайпциг не можеше да започне по по-добър начин. Дошлият от Евертън нападател вкара победен гол още в дебюта си, за да донесе успеха с 1:0 при гостуването срещу Борусия Мьонхенгладбах в 21-ия кръг на Бундеслигата.

Само преди дни 20-годишния играч сам настоя за трансфера си при „червените бикове” и очевидно е имало защо. Талантът се нуждаеше от само 10 минути футбол в германското първенство, за да вкара толкова решителен гол предвид европейските амбиции на Лайпциг.

Иначе първата опасност в мача дойде в 13-ата минута. Звездата на домакините Торган Азар демонстрира нагледно страхотната си техника,  като проби в наказателното поле и „натисна спусъка”. Защитник на „червените бикове” храбро застана на пътя на топката и я изчисти, преди да се е стигнало до по-големи неприятности.

Само 2 минути по-късно гостите отвърнаха на предизвикателството. Брума бе оставен да получи топката в пеналта и моментално шутира към вратата. Стражът Тобиас Зипел реагира мигновено и с чудесен рефлекс запази нулевото реми.

Следващите чисти положения бяха чак след почивката, като още в 46-ата Наби Кейта тества Зипел със страхотна тупалка. Шест по-късно Ларс Щиндл беше изключително близо до откриването на резултата в полза на Борусия, ала Петер Гулачи се намеси решително.

В 61-ата минута Марсел Сабицер от Лайпциг беше на косъм да вкара прекрасен гол с прехвърлящ удар. Зипел за момент изглеждаше извън позиция, но успя да навакса и да спаси.

В 79-ата Сабицер отново имаше своя шанс, този път от пряк свободен удар. Австриецът стреля много добре към горния ляв ъгъл, ала Зипел достигна и до тази топка. Секунди по-късно стана и смяната, която донесе дебют на Адемола Лукман.

Английският талант определено влезе в сърцата на гостуващите фенове, след като в 89-ата минута вкара победния гол. Всичко тръгна от тъч в централната зона на терена, а Наби Кейта се пребори за топката, след което даде пас за Лукман. Той тръгна на пробив през центъра, възполлзвайки се от движението към наказателното поле на своя съотборник Тимо Вернер. Вече при границата на пеналта Лукман не се поколеба да стреля и макар наглед изстрелът му да не бе много силен,той влезе точно до основата на десния стълб – 1:0.

Победата изстреля Лайпциг на 3-ото място във временното класиране с 35 точки, колкото има и вторият Байер Леверкузен. Мьонхенгладбах остава 7-и с 31 точки, като все още има всички шансове да се пребори за място, даващо право на излаз в евротурнирите.