Унион Берлин нанесе нова загуба на Борусия Дортмунд, спечелвайки домакинството си с 2:1 в мач от 13-ия кръг на Бундеслигата. Треньорската рокада при „жълто-черните“ не донесе желания резултат и те отстъпиха на по-скромния си противник.

Гостите стартираха агресивно и в 10-ата минута Джейдън Санчо имаше добра възможност да открие резултата. Крилото овладя и стреля в средата на вратата, но Андреас Луте отрази с вещина изстрела.

Домакините отговориха с изстрел на Тайво Авонини, който бе спасен от Роман Бюрки.

Двата тима заформиха здрава битка и в заключителните секунди на първото полувреме Юсуфа Мукоко пропусна да отбележи от отлична възможност. Младокът стреля от границата на наказателното поле, но изстрелът му попадна в десния страничен стълб.

Унион стартира по страхотен начин втората част. В 57-ата минута след изпълнение на ъглов удар, защитата на „жълто-черните“ не се справи и топката попадна на далечната греда, където Тайво Авонини реализира с глава.

Борусия Дортмунд реагира мигновено и три минути по-късно равенството беше възстановено. Големият талант на „жълто-черните“ Юсуфа Мукоко навлезе в наказателното поле и със страхотен удар реализира.

Унион Берлин шокира за втори път гостите в 78-ата минута, когато Марвин Фридрих реализира красиво с глава в мрежата на Роман Бюрки.

До края на двубоя Борусия Дортмунд притисна съперника си, но не успя да достигне до изравнително попадение. По този начин столичани се изкачиха на петата позиция в Бундеслигата на точка зад „жълто-черните“.