Нежна революция в Бундеслигата, жена ще бъде главен съдия

От следващия сезон Бундеслигата ще пренапише своята история, като за първи път жена ще има отговорността да ръководи мачове от немския елит. Става дума за добре познатата в Германия Бибиана Щайнхаус.

38-годишната съдийка най-сетне ще се изяви на най-високото ниво, след като прекара 10 години във Втора Бундеслига. Полицайката е едно от четирите нови попълнения към листата с рефери за елитната дивизия, като е наясно, че изявите ще се следят много по-внимателно от тези на Мартин Петерсен, Свен Яблонски и Сьорен Щоркс.

Преди пет години Щайнхаус стана известна по целия свят, когато футболист от Втора Бундеслига неволно я стисна за гърдата.

ВИДЕО: Съотборник на дома опипва съдийка

„Винаги ми е било мечта да бъда рефер от Бундеслигата”, заяви Щайнхаус. „Това е сбъдната мечта за мен, която ме изпълва с радост.”

„Разбира се, аз съм наясно, че ще бъда първата съдийка в Бундеслигата и особено в началото на предстоящия сезон ще трябва да се справя със сериозно обществено внимание.”

В същото време президентът на Германската футболна федерация Райнхард Гриндел добави: „Бих искал да благодаря на съдийската комисия за тяхното решение да възнаградят постоянната работа и доброто представяне на реферите, без значение на пола им. Да се надяваме, че първата дама сред съдиите в Бундеслигата ще бъде пример за много млади момичета в страната, които ще пожелаят да й подражават.”

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Бундеслига

Германия