Шампионът на Германия Байерн Мюнхен записа шокираща загуба у дома от тима на Хофенхайм с 1:2. И двата гола за победата на гостите отбеляза Саргис Адамян. Роберт Левандовски пък се разписа за „баварците“. Тази загуба идва само няколко дни, след като Байерн унизи Тотнъм с 7:2 в Шампионската лига, насред Лондон.

Първата по-опасна ситуация дойде още още в 4-ата минута. Саргис Адамян беше изведен сам срещу вратаря на „баварците“ Мануел Нойер, но се забави с изстрела и Жером Боатенг успя да подложи крак и изби в корнер.

В 24-ата минута беше отменен гол на Серж Гнбри заради засада на Джошуа Кимих при подаването. Отново Гнабри и Корентен Толисо имаха възможност на два пъти да отбежат врамките на 180 секунди, но не успяха.

В 34-ата минута Филипе Коутиньо стреля от около 30 метра, но неточно. Шест минути по-късно Стефан Пош нахлу в наказателното поле на Байерн и стреля, но Нойер успя спаси.

Отново пред Толисо се откри възможност да изведе Байерн напред, но в 43-ата той шутира над гредата.

Втората част започна с възможност за тима гостите. Роберт Сков отправи изстрел към вратата на Нойер улови безпроблемно.

Така се стигна до 54-ата минута, когато Хофенхайм поведе. Бившият футболист на германския шампион Себастиан Руди отне топката от Толисо и постави начало на атака.  Адамян не сбърка след подавене към него - 1:0 за гостите.

На терена се появиха Томас Мюлер и Иван Перишич.

В 69-ата минута Гнабри стреля с глава с гръб към вратата, но топката премина на сантиметри в аут. Веднага след това Мюлер центрира към Робърт Левандовски, но и той нямаше късмет да отбележи.

Все пак в 73-ата минута Байерн успя да изравни. Мюлер и Левандовски отново комбинираха, но този път успешно за 1:1. Домакините вдигнаха темпото в търсене на пълния обрат, но вместо това те получиха студен душ.

 В 79-ата минута Адамян стреля с десния крак, а Нойер не успя да се намеси и резултата стана 2:1 за гостите.

В 85-ата Мюлер стреля, но ударът му беше блокиран, а след това и Никлас Зюле пробва късмета си, но над вратата. Две минути след това Гнабри шутира силно, но в аут.

Байерн все пак остава начело с 14 точки, след като и Лайпциг и Борусия Дортмунд не успяха да спечелят своите срещи. Хофенхайм са 11-ти с осем. В следващия кръг „баварците“ гостуват на Аугсбург, докато Хофе приема у дома Шалке.

Ето всички резултати от Бундеслигата този следобед:

Байер Леверкузен – РБ Лайпциг 1:1

Байерн Мюнехн – Хофенхайм 1:2

Фрайбург – Борусия Дортмунд 2:2

Падерборн – Майнц 1:2

Шалке – Кьолн започват в 19:30 часа