В контролна среща между настоящия и бившия световен шампион, Германия се наложи с 1:0 над Испания. Мачът предложи любопитни моменти особено през първата част, а единственото попадение падна в последната 90-ата минута и бе дело на играча на Реал Мадрид Тони Кроос.

Въпреки успеха обаче, селекционерът на Бундестима Йоанким Льов имаше главоболия. Томас Мюлер се травмира през първото полувреме и се наложи да бъде принудително заменен от Карим Белараби.

Същевременно в отсъствието на контузените Давид Силва, Андрес Иниеста, Диего Коща и Сеск Фабрегас, Висенте дел Боске даде шанс на Раул Гарсия и Нолито. Двамата оставиха приятни впечатления с играта си, като особено активен бе Нолито.

Двубоят започна равностойно, като в 12-ата минута Нолито оправи прекрасен удар, Рон-Роберт Цилер обаче се намеси с вещина. Последва ъглов удар за испанците, от който не произлезе нищо.  В 17-ата минута Раул Гарсия се отчете с добър удар, но отново не последва промяна в резултата.

След 20 минути игра Бубдестимът създаде първата по-опасна ситуация пред Икер Касияс. Марио Гютце отправи доста опасен изстрел, който обаче бе умело отразен от Сан Икер. Рефлексът на стража на Реал Мадрид му спечели заслужените овации на феновете.

Само две минути по-късно Йоаким Льов бе сполетян от неприятна новина. Томас Мюлер изпита болка в гърба, която изглежда се оказа сериозна и се наложи да бъде принудително заменен. На негово място в игра се появи Карим Белараби.

С напредването на времето играчите на „Ла Фурия“ спретнаха нова добра атака. Раул Гарсия центрира в наказателното поле, където дебнеше Нолито, но Цилер излезе навреме и изчисти.

Второто полувреме започна в умерено темпо, а в началото положения имаше и пред двете врати. Стражът на световния шампион Цилер обаче бе значително затруднен в 59-ата минута. Един от най-активните в редиците на европейските шампиони Нолито отправи изключително прецизен удар от пряк свободен удар, който бе насочен към горния десен ъгъл на вратата на Цилер. Той обаче със сетни усилия опази мрежата си „суха“.

Нолито, заедно с Гарсия продължиха да смущават отбраната на Бундестима и в последвалите минути, а в 66-ата минута Иско опита късмета си, но без резултат.

Постепенно темпото на  двубоя спадна, като срещата навлезе в по-спокоен ритъм без много опасности и пред двете врати.

Това обаче като че ли бе затишие пред буря, тъй като в последната минута на редовното време Тони Кроос наказа влезлия като резерва Кико Касия. След като получи добър пас, стреля и от около 25 метра откри, а и оформи крайния резултат – 0:1.

Стартови състави:

Испания: Касияс, Рамос, Аспиликуета, Пике, Бернант, Бускетс, Сориано, Гарсия, Нолито, Мората, Иско

Германия: Цилер, Рюдигер, Мустафи, Хьоведес, Кедира, Дурм, Руди, Мюлер, Кроос, Гьотце, Фоланд