Треньорът на РБ Лайпциг Юлиян Нагелсман остана бесен след равенството 2:2 на неговия тим срещу Херта в двубой от 28-мия кръг на германската Бундеслига. 

"Биковете" водеха с 2:1 до 82-та минута, когато необмислени действия на Адемола Лукман в собственото си наказателно поле доведоха до дузпа за гостите. Кжищоф Пионтек не сгреши от бялата точка, за да хвърли младия специалист в сериозен гняв.

След срещата той се нахвърли върху програмата на първенството, която даде цели 2 почивни дни повече на берлиначини преди срещата. Нагелсман не спести и критики по адрес на действията на своя отбор в отбрана.

"Изобщо не съм доволен, това е наша грешка и трябва да се погледнем отсрани. В началото на срещата се защитавахме като ученици, беше много изнервящо за наблюдаване", започна специалистът. 

"Беше нормално да не сме на пълни обороти, това беше първата ни "английска" седмица от няколко месеца насам. За Херта обаче тя не беше такава, защото те имаха цели 4 дена за подготовка. Това за мен е неразбираемо. Графикът за срещите е л***о, никой не се интересува от ефектите за клубовете", завърши бесният Нагелсман.