Фрайбург изпусна да вземе 4-а победа от началото на сезона в Бундеслигата, като завърши 1:1 с намиращия се в очевидна криза тим на Вердер Бремен. Двубоят от 12-ия кръг на германския ограничи поредните загуби  на „бременските музиканти” до 3, макар че до самия край изглеждаше, че те няма как да се измъкнат от тежката ситуация.

Домакините влязоха по-добре в мача и можеха да поведат след 17 минути игра. Тогава Паскал Щенцел можеше да се разпише с красив и много мощен шут от средно разстояние. Вратарят Иржи Павленка отвърна с чудесно спасяване.

Вердер започна да създава опасности чак след отминаването на първия половин час. Мартин Харник беше изключително близо до това даде аванс на гостите, ала изстрелът му, дошъл след разбъркване в наказателното поле, премина в аут покрай десния стълб. Само три минути по-късно, в 34-ата, Дави Клаасен се измъкна от пазача си, за да засече центриране. Холандецът стреля под гредата, но и леко в центъра на вратата, което улесни вратаря при Александър Шволов при спасяването.

В 41-ата минута дойде и спорният миг, когато на помощ се притече системата за видеоарбитраж. Николас Мойсандер спря с ръка един шут в наказателното поле, а реферът искаше да се убеди, че има основания да отсъди наказателен удар. В крайна сметка Фрайбург наистина получи дузпа, а Джан-Лука Валдшмид я реализира с безкомпромисен изстрел в горния ляв ъгъл – 1:0.

След почивката домакините успяха много умело да затворят мача, а към неговия край изтърваха две чисти ситуации, с които да убият интригата. И двата пъти грешник беше Лукас Холер – в 85-ата минута Павленка отрази неговият изстрел с глава, а две по-късно 24-годишният нападател улучи левия стълб.

Пропуските се оказаха фатални, защото в продължението на мача Вердер съумя да натисне. В първата минута от добавеното време Шволов отрази по блестящ начин изстрел с глава на Теодор Гебре Селасие. Мигове по-късно обаче стражът нямаше какво да направи, след като бранителят Лудвиг Аугунстинсон скочи най-високо при центриране от корнер и с глава опъна мрежата, донасяйки реми за 1:1.

В класирането по силата на своите вече 18 точки Вердер заема 7-ото място, на 2 зад 6-ия Хофенхайм и 3 зад 5-ия Байерн Мюнхен. Фрайбург е 11-и с 14 пункта, като вече в три поредни срещи от шампионата няма победа.