Отборът на Байерн Мюнхен записа седма поредна победа в Бундеслигата, надвивайки с 4:1 гостуващия Щургарт в предпоследен мач от 19-ия кръг в Германия. Успехът бе важен за тима на Нико Ковач, тъй като в съботния ден лидерът Борусия Дортмунд записа успех. Преднината на „вестфалци” на върха остана шест точки след този рунд.

Иначе Тиаго Алкантара поведе шампионите напред в петата минута, а Анастасиос Донис шокира Байерн с гол в 26-ата минута.  Все пак Байерн дръпна отново в 55-ата след автогол на капитана на Щутгарт Кристиан Гинтер, а десет по-късно Роберт Левандовски пропусна дузпа.

Нови два гола – на Леон Горецка в 71-ата и Роберт Левандовски в 84-ата пък оформиха крайния резултат между двата тима. 

Баварският гранд хич не бави своя опонент и откри резултата още след 300 секунди игра. Кингсли Коман комбинира с Левандовски. Той пък подаде на Мюлер, но топката бе изчистена от земя. Все пак от втора позиция Тиаго Алкантара се появи и с плътен удар откри резултата – 1:0.

В осмата минута пък Йозуа Кимих можеше да покачи резултата за домакините, но пропусна.

Оттам насетне сякаш Байерн намали оборотите, но въпреки това не позволяваше „швабите” да създават положения, до 26-ата минута, когато Щутгарт изравни.

Гръцкият нападател на гостите Анастасиос Донис стреля от средна дистанция и с красив удар прати топката зад гърба на Мануел Нойер. Байерн реагира мигновено с опит за втори гол, но ударът на Тиаго бе спасен от Рон-Роберт Цийлер.

До края на полувремето Донис пропусна да сътвори пълен обрат в 33-ата минута, а четири по-късно и Коман пропусна за „баварците”.

Полувремето завърши при равен резултат, но това бе коригирано от Байерн в 55-ата минута. Серж Гнабри влезе на почивката на мястото на Хави Мартинес. Той стреля по диагонала, а топката се отби в крака на Кристиан Гинтер и влетя във вратата на Щутгарт – 2:1 за Байерн.

В 64-ата минута Роберт Левандовски бе фаулиран в наказателното поле, а Байерн получи дузпа. С изпълнението се нагърби именно полякът, ала ударът му спря в левия страничен стълб на Цийлер.

Шест по-късно пък Кимих достави прекрасно центриране от корнер в наказателното поле на гостите. Цийлер увисна, а топката бе засечена от Горетцка, който покачи за 3:1.

До края на мача и Робърт Левандовски се разписа, след като бе намерен от Кимих. Полякът финтира вратаря на Щутгарт и с мощен удар оформи крайното 4:1 на „Алианц Арена”.

В идния кръг Байерн Мюнхен ще пътува до Леверкузен за мач с Байер, а Щутгарт приема Фрайбург.