Борусия Дортмунд записа втора поредна победа, с която заплете още повече възела около германските участници в Шампионската лига през следващия сезон. Вестфалците взеха важна, но изключително трудна победа в домакинството на Хановер с 1:0 и дишат във врата на регионалния съперник Шалке, който е втори. 

И кой, ако не Миши Батшуай, пак да е големият герой за "жълто-черните". Белгиецът, който се превръща в истински трансферен удар след привличането си през януари, отбеляза единственото попадение още преди почивката. В края на мача гол на Хановер беше отменен и трите точки останаха на "Сигнал Идуна Парк". 

Мачът започна  масиран натиск на домакините, които от самото начало стигнаха до множество чисти положения. Само секунди след първия съдийски сигнал Батшуай тресна греда, а няколко минути по-късно и опасен удар на Андре Шюрле изглеждаше, че ще се оплете в мрежата, но топката профуча покрай гредата. 

Марио Гьотце и Лукаш Пишчек изпуснаха още страхотни възможности за Дортмунд, чийто играчи летяха по терена в тези минути. И това постоянство просто нямаше как да не доведе до гол. 

Това се случи в 24-та минута. Тогава Андре Шюрле центрира от корнер към близката греда, където защитниците на Хановер бяха забравили Батшуай и белгиецът с пета прати силно топката в мрежата през ръцете на вратаря - 1:0. 

Последваха доста домакински пропуски до почивката, като Марсел Шмелцер и Батшуай не бяха точни. Голмайсторът беше близо и до второто си попадение в 35-та минута, но опасният му удар беше спасен от вратаря. 

В крайна сметка повече попадения преди почивката не паднаха, а интересните ситуации продължиха и след нея. Дортмунд пропускаше с лека ръка, като кой ли не от състава не се изреди да пропилее изгодна ситуация. 

И тази аристократичност можеше да получи заслужено наказание в 81-та минута, когато Хановер стигна и до гол. Но попадението на Юлиян Корб беше отменено заради засада и Дортмунд продължи да води. 

В продължението на мача Батшуай пропусна поредното положение и в крайна сметка повече попадения в този мач не паднаха. След него "жълто-черните" триумфираха с победата и продължават преследването на Топ 4. Те са трети с 48 точки, на една зад Шалке и на четири пред Байер Леверкузен, който обаче още не е изиграл мача си от кръга. Хановер е с 32 точки и доиграва спокойно сезона.