Борусия Мьонхенгладбах разгроми Бохум с 5:2 в мач от 23-ия кръг на Бундеслигата кръга. Срещата започна по-късно от насрочения час поради трафик по пътя към стадиона.

За домакините в този мач отбелязаха Нейтън Нгуму, Юлиан Вайгъл, Роко Райц, Джордан Сибачо и Франк Онора. Попаденията за гостите отбелязаха Филип Хофман и Кевин Шлотербек.

Борусия прекъсна серия от пет мача без победа и се изкачи до 11-о място в класирането на германския шампионат с 25 точки. Бохум падна на 13-а позиция със същия брой точки.

В друг мач от кръга Унион Берлин направи равенство 2:2 у дома срещу Хайденхайм и е на 12-о място с 25 точки. Германското крило Робин Гозенс и унгарският полузащитник Андраш Шафер отбелязаха головете за Унион през първото полувреме, но Ян-Никлас Бесте донесе точка гостите, след като още в началото Никола Доведан откри резултата за Хайденхайм.

Това обаче не бе единственият хикс по време на днешния ден в немския елит.  Последният в таблицата Дармщад завърши 1:1 при гостуването на Вердер Бремен. Дармщад няма победа вече 16 поредни мача и бе близо до успеха в Бремен, но на два пъти попадения за 2:1 бяха отменени заради засада и игра с ръка.