Елитният Борусия Мьонхенгладбах след множество перипетии преодоля успешно първото препятствие в турнира за Купата на Германия. Отборът на Марко Розе се наложи с 1:0 като гост срещу втородивизионния Зандхаузен в мач, който започна доста по-късно от очакваното.

Срещата беше планирана за 21,45 часа българско време, както и останалите в петъчния ден, ала 20 минути преди началото над „Хартвалдщадион” се стовари убийствена буря. Проливен дъжд, силен вятър и мощни гръмотевици поставиха провеждането на мача под съмнение. В резултат на природния катаклизъм осветлението на съоръжението угасна. Това принуди реферите да отложат старта, като съвсем не беше изключено мачът да бъде отложен за утрешния ден.

Все пак след отминаването на бурята домакините успяха да възстановят осветлениети и двубоят все пак стартира. Отборът на Зандхаузен стоеше по-добре на не толкова приветливия терен, но пък гостите спечелиха благодарение на едно от малкото си положение. В 18-ата минута на мача новото попълнение Маркюс Тюрам реализар при официалния си дебют.