С гол в края на мача Шалке спечели ценна победа с 2:1 срещу Унион Берлин. Така "миньорите" се залепиха за лидера Борусия Мьонхенгладбах преди изиграването на останалите срещи от 13-ия кръг в Бундеслигата. 
 
Гостите влязоха по-добре в мача  и още в първите 10 минути на два пъти застрашиха вратаря Александер Нюбел. Първо шут на Ингвартсен бе избит в корнер, а след това стражът на Шалке блесна с акробатична намеса след силен удар на Мариус Бюлтер. Първи до гол стигнаха домакините. Разписа се Бенито Раман в 23-ата минута с фантастично изпълнение от границата на наказателното поле. Той изстреля истинска бомба в горния десен ъгъл на полския вратар на Унион Берлин Рафаел Гикивич. 
 
"Железните" продължиха да атакуват и вратарят на Шалке Нюбел отново бе в центъра на вниманието в 29-ата минута, когато извади сигурен гол след удар с глава на Себастиан Андерсон.
Настойчивостта на гостите даде резултат в 36-ата минута, след като получиха правото да изпълнят дузпа. От бялата точка Маркус Ингвартсен прати топката в горния ляв ъгъл на безпомощния  Александер Нюбел за 1:1. Четири минути по-късно тимът от Берлин можеше да направи пълен обрат, но вратарят Нюбел спаси удара на Кристофър Тримел. Секунди преди почивката пред Озан Кабак се откри чудесна възможност, но прати топката право в ръцете на стража на гостите. 
 
През втората част и двата отбора се опитаха да стигнат до трите точки, но в атаките на домакините имаше повече импровизация и това даде резултат. В 59-ата минута голмайсторът за "миньорите" Бенито Раман за малко да изненада Гикивич, съотборникът му Амин Ари също беше близо попадение в 73-ата минута. Гостите отговориха с удар на Андерсон, но Нюбел за пореден път показа класа. Три минути преди края Суат Сердар донесе трите точки на Шалке. Той получи топката от Амин Ари и с техничен удар покрай вратаря направи 2:1.
 
Шалке - Унион Берлин 2:1
 
Голмайстори: 1:0 Бенито Раман 23, 1:1 Маркус Ингварсен 36, 2:1 Суат Сердар 87