Германия е без победа от началото на 2020 година. Чудо за четирикратния световен шампион - родината на Байерн, актуалния носител на Шампионската лига.

Новият провал - 3:3 срещу Турция в контрола в Кьолн, предизвика война на най-високо ниво. Лотар Матеус, рекордьорът по мачове за Бундестима, изригна срещу селекционера Йоаким Льов.

"Заради Германия вече няма кой да си пусне телевизора. Пет пъти поред Бундестимът не успя да задържи преднина в резултата. Срещу Турция - в три случая. Отново тактическите грешки на Льов костваха победата. Чудя се как футболисти като Нико Шулц, които са резерви в отборите си, играят за Германия. Затова вече не сме интересни никому", коментира Матеус, чиято последна треньорска работа бе начело на България преди почти 10 години.

Льов получи вот на доверие след провала на Мондиал 2018, но отборът му още няма нито една победа в Лигата на нациите. Редовно се проваля и в контроли. В последните два двубоя Германия поведе с по 1:0 на Испания и Швейцария, но завърши 1:1. Сега Льов не взе футболисти на Байерн и Лайпциг и с това се защити срещу Матеус.

"Да обвиняваш тим, който никога не е играл заедно, е неправилно. Ядосвам се, че отново получихме гол в последната минута. Този проблем ни преследва", отговори на свой ред Льов.