Отборите на Шалке 04 и Борусия Дортмунд завършиха при резултат 1:1 в дербито от 26-я кръг на Бундеслигата. Това бе трети пореден хикс в двубоите между двата състава.

Тимът на Дортмунд бе с четири победи в последните си пет мача, а със спечелената точка заема четвърто място във временното класиране в Германия с 47 точки на една от третия Хофенхайм.

Съставът на Шалке 04 пък бе записал два поредни успеха, а след ремито с Борусия държи деветата позиция с 34 точки.

Двата отбора изиграха интересен сблъсък със зрелищни ситуации за феновете, но не успяха да си отбележат през първото полувреме. 

Още в началото домакините от Шалке изпуснаха изгоден шанс след като Гуидо Бургщалер се размина с попадение при удара си с глава. Пиер-Емерик Обамеянг пък бе близо до гола в 34-ата минута след хубав пробив, но стражът на Шалке спаси.

Култово: Треньорът на Борусия Дортмунд скроява номера на Обамеянг

Обамеянг все пак успя да се разпише в 53-ата минута, след като получи чудесен пас от Шинджи Кагава и откри за 1:0. Габонският национал отпразнува попадението си в дербито, слагайки маска на главата си, което се превърна в негова традиция.

Домакините обаче не се предадоха и се пребориха за точката след като в 77-ата минута 20-годишният Тило Керер отбеляза първи си гол в Бундеслигата. Келер получи от Леон Горецка и не сгреши за 1:1, с което донесе точката за Шалке 04.

Домакините искаха дузпа, когато Марк Бартра игра с ръка в наказателното поле в 90-ата минута, но сигнал от рефера нямаше.

В останалите двубои от 26-я кръг на Бундеслигата:

Байерн Мюнхен - Аугбург 6:0

Хамбургер - Кьолн 2:1

Фрайбург - Вердер Бремен 2:5

РБ Лайпциг - Дармщад 4:0