Отборът на Майнц постигна разгромна победа с 5:1 при гостуването на Хофенхайм в последен сблъсък от програмата на 12-тия кръг на германската Бундеслига, Любопитното е, че цели 5 от головете в мача дойдоха през второто полувреме като гостите играха цяла втора част с човек по-малко. 

Двубоят през първата част беше доминиран от Хофенхайм. С хубави възможности се отчетоха Юрген Локадия, Кевин Акпогума и Себастиян Руди, но и тримата не успяха да намерят мрежата на вратата на Робин Центнер. 

В 33-та минута гостите шокираха своя домакин. Левин Йозтунали си създаде известно пространство в наказателното поле и простреля Оливър Бауман за 1:0. В последната минута буквално на полувремето положението за Майнц се влоши, след като Ридие Баку си изкара глупав червен картон, за да остави тима си през цялата втора част с човек по-малко. 

Въпреки това обаче гостите успяха да шокират своя домакин с две светкавични попадения в началото на второто полувреме. Първо, след центриране в 52-та минута, Павел Кадержабек си отбеляза автогол. 8 минути по-късно Жан-Пол Боетус изведе в чиста позиция Пиер Кунде и последният не сбърка за шокиращото 3:0. 

В този момент Хофе хвърли всички сили в нападение, като след разбъкрвания с пропуски се отчетоха Кадержабек, Локадия, преди все пак в 83-та Андрей Крамарич да засече центриране отляво във вратата на Центнер. 

В този момент домакините си помислиха, че имат шанс за някакъв вид обрат, но надеждите им бяха потушени в добавеното време на срещата. Последнователно Жан-Пол Боетус и Пиер Кунде успяха да матират Бауман на контраатака, с което да оформят крайното 1:5. 

Така Майнц се придвижи до 13-та позиция с 12 точки, докато Хофе се свлече до 8-та позиция с 20 пункта след 12 кръга.