Отборите на Майнц 05 и Херта Берлин не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 1:1 в отложен двубой от 29-ия кръг на германската Бундеслига. И двете попадения в мача паднаха през първата част, като Люка Тусар откри резултата в полза на гостите в 36-ата минута, а Филип Мвене изравни четири минути по-късно.

За Херта това бе първи мач от 10 април насам, след като в тима имаше бум на заразени от коронавирус и това доведе до отлагането на 3 срещи, една от които бе днешната.

Домакините започнаха по-добре срещата и създадоха няколко положения, като удариха и греда.

Гостите обаче бяха тези, които поведоха в резултата. В 36-ата минута след центриране от фаул на Мартон Дардай  в наказателното поле Люка Тусар засече топката с глава за 0:1.

Само четири минути по-късно обаче Филип Мвене изравни резултата след фантастичен удар от границата на наказателното поле.

Столичани заиграха по-добре след почивката и ограничиха атаките на съперника. Двамата вратари имаха по една добра намеса. Влезлият като резерва Кшищоф Пьонтек можеше да донесе победата на Херта в 80-ата минута, но загуби баланс и стреля покрай вратата от чудесна позиция.

По този начин Майнц продължи с доброто си представяне в последните седмици и с тази точка се отдалечиха от зоната на изпадащите, като заемат 12-о място с актив от 35 точки. Берлинчани обаче остават на предпоследно място, като изостават на три точки от 15-ия Арминия. Те обаче са изиграли два мача по-малко от конкурентите си за оцеляване и имат шансове да се спасят.