Отборът на Майнц разби с 5:0 Вердер Бремен в двубой от 16-ия кръг на Бундеслигата. Резултатът бе открит в 10-ата минута от Робин Куайсон, малко след това последва автогол на Иржи Павленка, а до 20-ата минута гостите вече водеха с комфортното 3:0, след второ попадение на Куайсон. В 38-ата Куайсон оформи своя хеттрик в срещата, а в края на двубоя Жан-Филип Матета оформи крайното 0:5. 

Само в първите 20 минути на срещата паднаха три гола. Резултатът бе открит още в 10-ата минута, след като Робин Куайсон достигна до прецизно извеждащо подаване на Адам Салай и отправи неспасяем удар от границата на наказателното поле. 

Само 5 минути по-късно Иржи Павленка имаше нещастието да си отбележи автогол и да удвои аванса на съперника. 

Последва ново бързо попадение на Куайсон, който се включи на скорост в наказателното поле и с премерен и точен удар изпрати топката в мрежата на вратаря. 

В 38-ата минута гостите вече водеха с 4 гола. В основата на атаката бе Адам Салай, който предостави топката на Куайсон, който бе на обещаваща позиция пред вратата и му оставаше единствено да чукне топката в опразнената врата. 

През втората част оборотите спаднаха и гостите отбелязаха едно-единствено попадение, а домакините по никакъв начин не се опитаха да противодействат на събитията. 

В 72-ата минута Клаудио Писаро все пак изпрати топката в мрежата на Майнц, но голът му с глава бе отменен. 

В 81-ата Жан-Филип Матета оформи крайното 0:5, след като достигна прецизно подаване на Жан-Пол Боетиус и с фантастичен удар порази стража на Вердер за пети път. 

Така Майнц вече има 18 точки в своя актив и се намира на 13-а позиция, а Вердер Бремен записа трета поредна победа и е опасно близо до зоната на изпадащите със само 14 пункта.

В другите двубои от днешните срещи от кръга в Бундеслигата: 

Аугсбург - Дюселдорф     КР 3:0 
/1:0 Филип Макс 32', 2:0 Тин Йедвай 61', 3:0 Филип Макс 72'/

Унион Берлин - Хофенхайм    КР 0:2 
/0:2 Илас Бебу 56', 0:2 Кристоф Баумгартнер 90+1'/