Айнтрахт Франкфурт загуби с 1:3 от Борусия Мьонхенгладбах в последния мач за деня, в който Бундеслигата бе подновена. Двубоят на "Комерцбанк Арена" ще остане в историята като първият с 10 направени смени. Треньорите и на двата отбора се възползваха от временната промяна на правилата заради коронавируса и извършиха по пет промени в съставите си. 
 
Победата изкачи "жребците" на третото място и ги доближи на три точки от лидера Байерн Мюнхен, който утре гостува на Унион Берлин. Четвъртото поредно поражение пък остави домакините в опасната зона на класирането.
 
Още в 37-ата секунда на двубоя гостите вече се радваха, след като поведоха с първата си атака. Домакините допуснаха Плеа да шутира отдясно по диагонала и след закъснелия плонж на вратаря Трап, резултатът бе открит.
 
В 7-ата минута Айнтрахт получи и второ попадение. Рене Бенсебаини овладя майсторски дълъг диагонален пас на левия фланг и центрира в наказателното поле, където най-добра позиция бе избрал Маркюз Тюрам. 22-годишният французин с лекота прати топката във вратата на тима от Франкфурт.

Айнтрахт Борусия М

източник: getty images

Второто полувреме започна с по-активна игра на домакините и още в 52-ата минута можеха да се върнат в мача. Бас Дост надскочи защитата на съперника след чудесно центриране отдясно на Туре, но ударът му с глава не намери очертанията на вратата.
 
"Жребците" стигнаха и до трети гол в 73-ата минута от дузпа. Тя бе отсъдена за нарушение на Ндика, а с отговорността се нагърби Бенсебаини и направи резултата класически. 
 
Айнтрахт все пак отбеляза почетно попадение в 81-ата минута. Негов автор стана Андре Силва, който бе изведен сам срещу вратаря Зомер и с премерен удар прати топката зад гърба му.
 
Пет минути преди края гостите като по чудо не отбелязаха четвърти гол. Контраатака изведе Хофмн и двама негови съотборници пред вратата на съперника, на чиято голлиния бе единствено защитникът Мартин Хинтерегер. Със завидно хладнокръвие той изби топката и остави резултата непроменен. 
 
АЙНТРАХТ - БОРУСИЯ М 1:3
 
Голмайстори: 0:1 Плеа (1), 0:2 Тюрам (7), 0:3 Бенсебаини (73-дузпа), 1:3 Андре Силва (81)
 
АЙНТРАХТ: Трап, Туре, Абрахам (74-Хасебе), Хинтерегер, Ндика (83-Кьор), Илсанкер (74-Чандлър), Соу (46-Андре Силва), Роде, Камада (78-Гачинович), Костич, Дост
Треньор Адолф Хютер
 
БОРУСИЯ М: Зомер, Лайнер, Гинтер, Бенсебаини (78-Венд), Щробл, Нюхаус (90-Бенеш), Емболо (78-Щиндл), Хофман, Плеа (90-Янчке), Тюрам (66-Херман)
Треньор Марко Розе